diumenge, 28 de novembre del 2010

Les enquestes com a fonts d'informació

En la entrada anterior hem parlat de les pautes per a fer un treball de recerca. Ara ens centrarem en una de las fonts d'informació esmentada abans: les enquestes.
Aquesta és una tècnica de recollida d’informació que consisteix a plantejar una sèrie de preguntes (o qüestionari) a un grup de persones que representen a la població que estudiem.
Com que es fan diverses preguntes es pot recollir un gran nombre de dades, que després es tractaran estadísticament per poder analitzar els resultats i extreure'n conclusions.
Abans de fer una enquesta primer s'hauria de determinar quin és el problema que és vol investigar i quins aspectes concrets d'aquest volem analitzar. A partir d'aquí s'hauria de construir una enquesta.

Aquests dies amb les eleccions al Parlament de Catalunya, hem pogut sentir a parlar molt d'enquestes, sondejos i de com el tractament estadístic de les dades recollides, pot ajudar a als partits polítics a saber quines són les seves possibilitats i com han d'encarar les seves campanyes.

Una vegada hem fet l'enquesta, fora bo cercar altres fonts d'informació per tal d'anar concretant poc a poc el nostre treball i després de tenir més dades per poder valorar el que hem obtingut ja ens encarregarem de fer el tractament estadístics i començar a treure conclusions.

ESTADísTICA

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada